fbpx
Сьогодні
15:40 23 Сер 2021

Зеленський запросив Росію до Кримської платформи для "виправлення її історичної трагічної помилки"

English version here

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський запросив Росію приєднатися до Кримської платформи для спільного вироблення шляхів деокупації Криму.

Про це заявив Зеленський на заключному виступі саміту "Кримської платформи", повідомляє УП.

"Я подумав, що Російська Федерація, яка, звісно, не брала участь у саміті, але так активно обговорювала, коментувала, реагувала, була настільки активною, що склалося враження, ніби вона повноцінний учасник Кримської платформи.

Якщо цей майданчик настільки цікавить її, ми запрошуємо Російську Федерацію приєднатися до Кримської платформи для спільного вироблення шляхів деокупації Криму та виправлення її історичної трагічної помилки. Я обіцяю, що в декларації саміту, яка засуджує окупацію Криму, завжди буде рядок для підпису представника Російської Федерації. Скоріш за все, цей підпис буде на останньому саміті Кримської платформи в Ялті", – сказав Зеленський.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні, 23 серпня, в Україні відзначають День Державного Прапора.

Цьогоріч на День Прапора України у Києві проходить "Кримська платформа", участь у якій беруть понад 40 країн. Це дипломатична ініціатива України, основною її метою є повернення міжнародної уваги до питання Криму, захисту прав людини на окупованих територіях та деокупації півострова.

За словами Зеленського, у декларації "Кримської платформи" РФ вперше на міжнародному рівні визнано державою-окупантом.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: