fbpx
Сьогодні
20:32 23 Сер 2021

Корнієнко заявив, що зміна очільника КМДА — прерогатива ОПУ

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що питання зміни голови КМДА – прерогатива Офісу президента. Він наголосив, що необхідно переглянути законодавство, яке стосується управління Києвом.

Про це він заявив перед початком позачергового засідання ВР, передає Еспресо.TV.

"Ми розуміємо, що це зараз прерогатива Офісу Президента. Ми чекатимемо від них певних пропозицій. Що стосується конкретних кандидатур, я можу назвати 50 осіб лише з нашої фракції, які можуть очолити КМДА і абсолютно професійно керувати містом. У нас є колишні мери і фахівці з місцевого самоврядування … Тобто у нас є точно ті, хто можуть управляти великими об'єктами регіонального плану", – наголосив Корнієнко.

Він зазначив, що є корінним киянином "і ми не таким Київ собі бачимо – центр може нас і влаштовує киян – мости скляні з'являються, але коли ти виїжджаєш на периферію, то там вже починаються проблеми і логістичного характеру, і організаційного, і з житлово-комунальним господарством".

За його словами, нещодавно було виявлено факти, що парти в школу продавалися за завищеними цінами. І цими питаннями мають зайнятися правоохоронні органи.

"Жодних звинувачень щодо голови КМДА не лунало, а все стосується людей, яких він призначав – але якщо ти призначаєш людей, які крадуть і заробляють на партах в школу, то треба, мабуть, краще підходити до кадрової політики", – сказав нардеп.

Корнієнко зауважив, що необхідно переглянути законодавство, яке стосується управління Києвом. Бо йдеться не про персоналії, зокрема Віталія Кличка, а йдеться про питання управління містом. За його словами, в цьому питанні закладена "серйозна суперечність", яка полягає в тому, що система управління Києвом відрізняється від системи управління іншими містами, зокрема, що в будь-якому місті голова міськдержадміністрації призначається президентом за поданням Кабінету міністрів України. А в Києві "якась своя зовсім історія, коли голова міської ради, якого обрали люди, автоматично стає головою КМДА".

Він каже, що в такій ситуації голова КМДА не відповідає ні перед Кабміном, ні перед президентом. Хоча по Конституції він підзвітний і підконтрольний. Корнієнко наголосив, що цю ситуацію треба виправляти.

Корнієнко вважає, що необхідна реформа системи управління Києвом, яка не має суперечити Конституції.

"Ми зараз працюємо над тим, як можна інтегрувати оці позиції в оновлену редакцію закону про Київ", – наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: