fbpx
Сьогодні
14:00 22 Сер 2021

У 2021 році товарообіг між Грузією та Україною зріс на 32%, а кількість туристів - на 70%

Україна та Грузія мають усі передумови для розширення інвестиційного співробітництва.

На цьому наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі, передає Урядовий портал.

Денис Шмигаль підкреслив, що динаміка двосторонньої торгівлі товарами між Україною та Грузією вийшла на позитивний тренд, досягнувши за підсумками 5 місяців 2021 року 32% зростання.

"Сподіваюся, нам вдасться розвинути його після експертних перемовин у рамках Спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва, десяте засідання якої заплановано провести у Тбілісі наприкінці вересня цього року", — сказав прем'єр-міністр України.

Також Денис Шмигаль висловив зацікавленість у подальшому інтенсивному розвитку транзитного потенціалу залізниць України та Грузії із використанням наявної інфраструктури Чорноморських портів і переправ між державами.

Прем'єр-міністри України та Грузії домовилися продовжувати спільну роботу з Європейською Комісією для забезпечення сприятливих умов розвитку контейнерно-фідерного сполучення між морськими портами України, Грузії та держав ЄС.

Прем'єр-міністр Грузії зі свого боку зауважив, що сторони інтенсифікували двостороннє співробітництво та перейшли на новий рівень. Зокрема, країни працюють у напрямку енергетики, транспорту та цифрового ринку.

"Цього року кількість українських туристів у Грузії збільшилася на 70%. Ми розглянули ті кроки, які мають бути зроблені, щоб наш товарообіг досяг 1 млрд доларів. Ми вже завершили взаємне визнання сертифікатів про вакцинацію проти COVID-19, що полегшить пересування громадян Грузії до України та громадян України до Грузії", — відзначив Іраклій Гарібашвілі.

Денис Шмигаль подякував Іраклію Гарібашвілі за згоду взяти участь у Інавгураційному саміті Кримської платформи та висловив вдячність Грузії за незмінну підтримку територіальної цілісності й суверенітету України, засудження російської агресії на Донбасі та активну позицію стосовно захисту прав людини на тимчасово окупованих територіях.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: