fbpx
Сьогодні
13:46 22 Сер 2021

Президентка Естонії приїде на День Незалежності до Києва: вона візьме участь у "Кримській платформі" й зустрінеться із Зеленським

Президентка Естонії Керсті Кальюлайд візьме участь у саміті "Кримської платформи", святкуванні з нагоди 30-річчя незалежності України, а також зустрінеться з главами держав України та Молдови та зі своїми колегами з країн Балтії і Польщі.

Про це повідомили на сайті посольства Естонської Республіки в Києві.

"Надання підтримки Україні, у зв'язку з окупацією частини її території, – є безпековим інтересом як Естонії, так і всього Європейського союзу. Кримська платформа дозволяє зосередити увагу міжнародної спільноти на незаконній анексії півострова, збільшенні військової присутності Росії в Криму та недотримання основних свобод, які гарантує міжнародне право", – сказав радник глави держави з міжнародних відносин Лаурі Куузінг.

Він додавши, що слід набратися стратегічного терпіння, як це було з багатьма західними країнами у випадку Естонії впродовж 50 років.

Повідомляється, що 22 серпня, Кальюлайд зустрінеться з Володимиром Зеленським, щоб обговорити питання безпеки України, економічного співробітництва, а також відносини України з Європейським союзом.

Завтра вранці глава Естонської держави зустрінеться з президенткою Молдови Майєю Санду. Темою зустрічі стане розвиток двостроннього співробітництва та відносини Молдови і Європейського союзу. Після цього президентка Кальюлайд візьме участь у першому саміті "Кримської платформи".

Після обіду 23 серпня в Києві відбудеться зустріч глав держав Балтії і Польщі, на якій обговорять ситуацію на кордоні Білорусі та ЄС.

У вівторок президентка Кальюлайд візьме участь в урочистій церемонії з нагоди 30-річчя незалежності України та у військовому параді.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: