fbpx
Сьогодні
20:13 22 Сер 2021

На День Незалежності на Дніпрі відбудеться річковий парад катерів

Фото: mvs.gov.ua

День Незалежності у Києві на Дніпрі відбудеться річковий парад катерів.

Як повідомили в МВС України, катери Військово-морських сил Збройних сил України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій провели спільні тренування.

Як зазначили у МВС, цьогоріч вперше за роки незалежності України на річці Дніпро поблизу Київського річкового вокзалу відбудеться демонстрація спільних дій сил сектора безпеки і оборони держави.

Загалом до спільних тренувань залучено майже 100 правоохоронців і військовослужбовців та 20 катерів і суден, які відпрацювали урочисте проходження та продемонстрували окремі елементи запланованих показових дій.

парад катерів

Фото: mvs.gov.ua

Від Морської охорони Державної прикордонної служби у параді на воді візьмуть участь: 2 катери Safe Boat 27 10 окремого загону оперативного реагування "Дозор" та малий катер Морської охорони UMS-1000.

Від Національної поліції України: 4 багатофункціональні катери TUNA UMS 600, катер 865 CABIN, спеціальний штурмовий катер Spirit 585.

Від Державної служби України з надзвичайних ситуацій: аварійно-рятувальний катер на повітряній подушці "МАРС-700", пожежний катер "UMS-865", самохідне моторне судно "Crownline 270 CR" катер з розмінування "СКР СПРУТ", водолазно-рятувальний катер "Рятувальник 101".

парад катерів

Фото: mvs.gov.ua

Під час тренувань відбулася показова демонстрація надання допомоги аварійному катеру з десантуванням рятувальної парашутно-десантної групи. Відпрацьована висадка груп спеціального призначення та десанту на узбережжі із залученням швидкісних катерів Willard і БТР-80.

Передбачається, що до заходу також буде залучена морська авіація ВМС, авіація Повітряних сил і армійська авіація Сухопутних військ ЗСУ. Зокрема, відбудеться проліт літаків Су-25, вертольотів Мі-8 і Мі-14ПЧ. Завершиться дійство проходженням буксирів із фонтанування та катерів комунальної аварійно-рятувальної служби, яхт і катерів яхт-клубів Києва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: