fbpx
Сьогодні
22:32 21 Сер 2021

"Ми не приймаємо політичних рішень": Данілов про санкції РНБО

Рішення Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України щодо запровадження санкцій проти юридичних і фізичних осіб є юридично обґрунтованими, а не політичними.

Про це  на телеканалі "Україна 24" розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

"Я хотів би, щоб ми з вами розуміли, що ми не приймаємо політичних рішень. Ми приймаємо юридичні рішення. Між ними є велика різниця. Це комусь хочеться називати рішення Ради нацбезпеки і оборони суто політичними. Ми працюємо виключно в межах своєї компетенції, виключно в межах Конституції, виключно в межах того законодавства, яке існує сьогодні в нашій країні. Звичайно, це не всім подобається. Не всі до цього звикли", – заявив він.

За словами Данілова, сьогодні "є певне коло осіб, які звертаються до суду з вимогою скасувати той чи інший указ президента", але в РНБО до цього абсолютно готові.

"Ми розуміємо, про що йдеться. Більш того, ми розуміємо, які люди це оскаржують. Сказати, що для нас це була якась несподіванка – це не відповідає дійсності. Ми розуміли, що вони будуть захищатись. Люди, які довгий проміжок часу знущалися з нашої країни, робили дуже неприємні речі взагалі для розбудови нашої країни, вони, звичайно, мають захищатися, тому що вони мають великі статки, вони звикли почуватися так у нашій країні, як вони почувалися за президентів, які були до цього, і вони вважали, що їм за це нічого не має бути", – наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо, що 20 серпня РНБО запровадила санкції проти Анатолія та Ольги Шарій, Ігоря Гужви та Андрія Деркача.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: