fbpx
Сьогодні
13:32 20 Сер 2021

Зеленська заявила, що київський саміт перших леді та джентльменів є аполітичним

Фото: ОПУ

Київський саміт перших леді та джентльменів є аполітичною подією й суто гуманітарним форумом, за його результатами планується до підписання спільна декларація.

Про це розповіла дружина президента Олена Зеленська на брифінгу, повідомляє "Укрінформ".

"Це абсолютно аполітична подія, це – гуманітарний форум. Спеціально ми хочемо обходити політичні теми, по-перше, щоб не заходити не на свою територію, і, по-друге, дійсно наша мета – зробити неполітичне об'єднання, одне з небагатьох у світі", – зауважила перша леді України.

За її словами, саміт матиме назву "М'яка сила у новій реальності" й розпочнеться з великої "візіонерської панелі" щодо змін у світі, тенденцій і майбутніх можливостей.

Водночас вона зазначила, що друга частина заходу буде присвячена більше практичним завданням, обміну досвідом, спільними проєктами у сфері охорони здоров'я в умовах нової реальності, сфері освіти, рівних можливостей за нових умов.

Зеленська проінформувала, що за результатами саміту має бути підписано декларацію.

"Наприкінці саміту ми маємо намір підписати загальну декларацію про об'єднання зусиль у сфері гуманірної політики. Це буде відкрита декларація, її фізично підпишуть ті, хто буде присутній на саміті, а потім вона буде відкритою для всіх, хто хоче приєднатися", – пояснила вона.

Дружина президента також додала, що на базі МЗС буде працювати офіс саміту, який координуватиме наступні події між самітами.

"Ми хочемо робити якісь офлайн- чи онлайн-зустрічі й планувати наступні саміти. Він буде створювати можливості для спілкування, тому що наразі спілкування між першими леді відбувається тільки під час офіційних візитів президентів. Це – один на один, а в більш широкому форматі дуже рідко нам доводиться зустрічатися", – сказала вона.

Водночас Зеленська запевнила, що на організацію і проведення цього саміту "не було використано жодної гривні з державного бюджету", усе забезпечили партнери, зокрема Fairmont Grand Hotel, Ялтинська європейська стратегія YES, Київська школа економіки, офіційний партнер німецьких автомобілів BMW Україна, що входить у групу компаній "АВТ Баварія", і ДТЕК.

Довідка

Київський саміт перших леді та джентльменів відбудеться в Києві 23 серпня, напередодні Дня Незалежності України. Захід організований з ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: