fbpx
Сьогодні
Фото 18:10 20 Сер 2021

"У Всесвіті Марії Примаченко": до Дня Незалежності на Співочому полі відкрили нову виставку

На Співочому полі відкрилася виставка квітів "У Всесвіті Марії Примаченко", присвячена 30-річчю Незалежності України.

Про це повідомила пресслужба "Київзеленбуд", передає Рубрика.

Зазначається, що для створення 10 тематичних квіткових полотен було висаджено майже 300 тисяч рослин.

Героями виставки стали фантастичні персонажі картин "Ведмеді на пасіці", "Поліський нирьок", "Молодий левик", "Дракон", "Болотяний звір", "Синій бик", "Бичок-третячок", "Голубка розпустила крила, хоче на землі мира", "Якби Ной умів малювати" та інших робіт художниці.

Всі фігури об'ємні, деякі сягають у висоту більше 4 метрів. У композиціях здебільшого поєднані об'єднують у собі кілька творів майстрині.

"Тема обрана не випадково. Адже Марія Примаченко та її картини у жанрі "наївного мистецтва" є чи не найвідомішим символом українського мистецтва. Роботи українки виставлялися на найвідоміших виставках у Франції, Німеччині, Канаді, Чехії, Польщі, Болгарії та інших країнах світу. Кажуть, Пабло Пікасо захоплювався, що живе в один час із Марією Примаченко, а Марк Шагал, натхненний її творчістю, сам почав малювати дивних звірів", – розповіли у "Київзеленбуді".

Також комунальники додали, що доповненням до головної теми стануть масштабні фігури балерин у національному одязі, які будуть рухатися за допомогою спеціальної аніматроніки.

Виставка буде працювати щодня до 19 вересня з 10:00 до 20:00, за адресою вул. Лаврська, 31 (Співоче поле Печерського ландшафтного парку).

Вартість квитків: дорослий – 100 грн, дитячий – 25 грн.

Дітям до 3 років, пенсіонерам, багатодітним сім'ям, учасникам антитерористичних операцій, інвалідам 1 і 2 груп та учасникам ліквідації наслідків чорнобильської аварії вхід на виставку безкоштовний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: