fbpx
Сьогодні
22:30 20 Сер 2021

Ткаченко відреагував на звинувачення Кличка щодо причетності до знесення садиби Барбана

Дозвіл на знесення будинку Барбана видало колишнє керівництво Мінкульту, однак первинними документами є саме документи КМДА. 

Про це у Telegram написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Цим самим він відповів на звинувачення мера міста Віталія Кличка в причетності МКІП до руйнування садиби Барбана.

"Коли попереднє керівництво Мінкульту видавало дозволи – жодного охоронного статусу у будинку Барбана не було. А з боку КМДА – ще тоді вони проігнорували внесення будинку у перелік нововиявлених пам'яток. Що тоді, що багато років після позиція КМДА не змінилась", – підкреслює Ткаченко.

Міністр зазначає, що причина зволікання у тому, що підрядником забудови є Микола Негрич, який на той час був депутатом від "УДАРу", а потім – БПП "Солідарність".

Олександр Ткаченко наголошує, що у травні цього року наше міністерство наклало приписи про заборону будівельних робіт по вул. Обсерваторній, 6. Ми не лише повідомили про це КМДА, але й подали копії звернень у правоохоронні органи. Зверталися до КМДА з проханням заборонити руйнування садиби, але наразі вже пізно.

"Як боксер (навіть екс) Ви маєте знати, що таке хибні удари. Так от – спроба "розіграти" з себе захисника Києва – той самий хибний удар. Краще б Ви спрямували ці удари по екскаваторах, що руйнують нашу столицю. Здається, Київ ще ніколи не був в такому жахливому стані. Намагання набрати політичних балів за рахунок теми спадщини дуже невдала. Бо Ви єдиний серед мерів історичних міст, хто намагається усіляко протидіяти прийняттю закону про охорону культурної спадщини, що значно посилить в тому числі і кримінальну відповідальність забудовників за руйнацію пам'яток", – звертається Ткаченко до Кличка.

Міністр порадив меру столиці затвердити історико-архітектурний опорний план Києва, що лежить на розгляді в КМДА вже не перший тиждень. Також він дав пораду готуватися до відбудови будинку, "який ви не встигли зробити пам'яткою, прибирання сміття, ремонту доріг та приборкайте дружбу з їх забудовниками".

Нагадаємо: 20 серпня о 5 ранку в Києві будівельна техніка знищила будинок Барбана кінця ХІХ століття на вул. Обсерваторній 6. Цьому не змогли завадити ані обіцянки поліції зупинити будівельні роботи, ані вивчення ситуації столичною владою, ані спротив активістів.

Після цього глава МКІП Олександр Ткаченко заявив, що він "обурений цинічним знесенням у центрі Києва будинку Барбана кінця ХІХ століття, який влада не захистила від забудовника".

Наразі поліція і прокурори Києва попросили суд накласти арешт на садибу Барбана, розпочавши кримінальне провадження за фактом самоправства.

Увечері 20 серпня Рада національної безпеки та оборони України прийняла рішення про те, аби дати оцінку руйнації садиби Барбана та почати розслідування, якщо там були порушення.

Рубрика:
Київ Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: