fbpx
Сьогодні
20:55 20 Сер 2021

Кличко відреагував на рішення РНБО щодо садиби Барбана

Міський голова Києва Віталій Кличко вважає, що РНБО на своєму засіданні переплутали КМДА з Мінкультом, а останній взагалі не виконує своїх прямих обов'язків.

Про це Кличко написав у Facebook.

"Сьогодні РНБО зацікавилася пам'ятками архітектури, бо Міністерство культури вже довгий час не виконує свої прямі обов'язки. Варварськи зруйнована Садиба Барбана, тому що Мінкульт погодив історико-містобудівне обґрунтування і проектну документацію об'єкта будівництва на Обсерваторній, 6", – написав він.

Міський голова стверджує, що Мінкульт три роки ігнорує подання КМДА про внесення 1469 об'єктів до Реєстру культурної спадщини. Саме через міністерство, на його думку, руйнується Гостинний двір на Контрактовій площі та інші "сотні об'єктів по всій країні".

Кличко вважає, що порушене на РНБО питання вже дійсно перезріло. Він також обіцяє, що на найближчій сесії Київрада розгляне проєкт рішення про визначення переліку об'єктів культурної спадщини ХІХ-XX ст., яким може загрожувати знищення або пошкодження. Окрім того, мер хоче запровадити мораторій на реконструкцію таких об'єктів.

"Якщо Мінкульт неспроможний, ми допоможемо", – підсумував Кличко.

Нагадаємо: 20 серпня о 5 ранку в Києві будівельна техніка знищила будинок Барбана кінця ХІХ століття на вул. Обсерваторній 6. Цьому не змогли завадити ані обіцянки поліції зупинити будівельні роботи, ані вивчення ситуації столичною владою, ані спротив активістів.

Після цього глава МКІП Олександр Ткаченко заявив, що він "обурений цинічним знесенням у центрі Києва будинку Барбана кінця ХІХ століття, який влада не захистила від забудовника".

Наразі поліція і прокурори Києва попросили суд накласти арешт на садибу Барбана, розпочавши кримінальне провадження за фактом самоправства.

Увечері 20 серпня Рада національної безпеки та оборони України прийняла рішення про те, аби дати оцінку руйнації садиби Барбана та почати розслідування, якщо там були порушення.

Рубрика:
Київ Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: