fbpx
Сьогодні
11:21 19 Сер 2021

Візит Зеленського до США перенесли на 31 серпня: тепер він зустрінеться з Байденом віч-на-віч

English version here

Зустріч президентів України та США відбудеться 31 серпня. Зміни до планів пов'язані з тим, що формат зустрічі глав держав був розширений і тепер передбачатиме зустріч віч-на-віч.

Про це повідомив під час брифінгу у четвер міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає УНН.

"У зв'язку з розширенням елементів програми візиту, зустріч глав держав України та США, президентів Байдена та Зеленського, відбудеться 31 серпня. Ми домовились зі США про перенесення цієї дати на один день, зокрема, через те, що формат зустрічі президентів був розширений і тепер передбачатиме не лише зустріч делегацій, але і зустріч віч-на-віч", — сказав міністр.

Зі слів Кулеби, Зеленський розпочне візит до США на запрошення президента США Джо Байдена 30 серпня.

Порядок денний включатиме низку важливих заходів, окрім Вашингтона, у штаті Каліфорнія.

"Це дві базові точки для візиту Президента. Жоден Президент України не залітав так далеко у Сполучені Штати, ніколи не відвідував інше узбережжя США на Тихому океані", — зазначив дипломат.

Також Кулеба не виключив, що поточна ситуація в Афганістані може вплинути на терміни візиту Володимира Зеленського до Вашингтона, однак запевнив, що наразі все йде за планом.

"Те, що відбувається в Афганістані зараз, може вплинути на все, але станом на зараз у нас немає жодних індикаторів про те, що ці події якимось чином негативно впливають на підготовку та здійснення візиту Президента України до США. Ми розуміємо, у якій халепі опинились Сполучені Штати, у Вашингтоні зараз дуже непросто. Ми готові допомагати партнерам, чим можемо. Але, станом на зараз, ніяких негативних сигналів немає", — сказав він.

Нагадаємо, зустріч президентів України і США Володимира Зеленського і Джо Байдена мала відбутись у Вашингтоні 30 серпня.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: