fbpx
Сьогодні
11:54 19 Сер 2021

У Росії написали закон, що забороняє в'їзд у країну "русофобам"

Фото ukrinform.ua

Голова комітету Держдуми РФ із інформполітики, заступник секретаря Генради "Єдиної Росії" Олександр Хінштейн заявив про підготовлений законопроєкт, що забороняє в'їзд до Росії русофобам.

Про це повідомляє російський "Интерфакс", передає Рубрика.

Хінштейн повідомив, що документ передбачає заборону на в'їзд до Росії іноземців та осіб без громадянства з низки підстав.

За його словами, заборону пропонують вводити, "якщо пробуджують ненависть, ворожнечу, принижують людей за національною, расовою, релігійною, мовною ознакою; ображають пам'ять захисників Вітчизни, принижують честь і гідність ветеранів Великої Вітчизняної війни, оскверняють символи військової слави Росії, знищують або пошкоджують військові поховання, пам'ятники, стели, обеліски та інші меморіали, що увічнюють пам'ять загиблих при захисті Вітчизни; поширюють завідомо неправдиві відомості про діяльність СРСР у роки Великої Вітчизняної війни, про ветеранів ВВВ, пропагують, демонструють, виготовляють нацистську чи екстремістську атрибутику або символіку; а також заперечують факти, встановлені вироком Нюрнберзького трибуналу, і схвалюють злочини нацистів".

Зміни вносяться до федерального закону "Про порядок виїзду з РФ і в'їзду в РФ" у частині розширення підстав для заборони в'їзду в Росію.

Хінштейн заявив, що "документ став відповіддю на обурливі випадки прояву відвертої русофобії на пострадянському просторі".

Він додав, що заборона на в'їзд не скасовує "адекватну правову оцінку з боку влади тих держав, де таке відбувається".

За словами Хінштейна, міністр закордонних справ Сергій Лавров говорив про це напередодні зі своїми казахстанським і киргизстанським колегами.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: