fbpx
Сьогодні
14:46 19 Сер 2021

Українські covid-сертифікати почнуть визнавати в ЄС 20 серпня

English version here

Фото: ukrinform

Єврокомісія сьогодні ухвалила рішення про взаємне визнання covid-сертифікатів для Північної Македонії, Туреччини і України. Це означає, що сертифікати, видані в цих країнах, будуть прийматися в ЄС на тих же умовах, що і цифрові сертифікати ЄС.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Єврокомісії.

Повідомляється, що Північна Македонія, Туреччина і Україна у відповідь погоджуються прийняти цифрові сертифікати ЄС, що дозволяють подорожувати з Євросоюзу до своїх країн.

"Три ухвалені сьогодні рішення набудуть чинноситі з завтрашнього дня, 20 серпня 2021 року", — сказано в повідомленні.

Згідно з проектом документа, який раніше також був оприлюднений на сайті Єврокомісії, 4 серпня за запитом України Єврокомісія провела технічні випробування, які продемонстрували, що сертифікати вакцинації від COVID-19, видані в "Дія", сумісні з системою, встановленою Регламентом ЄС.

Відзначається, що Україна поінформувала Єврокомісію, що буде видавати сертифікати вакцинації від COVID-19 вакцинами Vaxzevria (AstraZeneca), Comirnaty (Pfizer/BioNTech), Spikevax (Moderna), вакциною від COVID-19 Janssen (Johnson & Johnson), інактивована вакциною CoronaVac (Sinovac), Covishield (AstraZeneca) і NVX-CoV2373 (Novavax).

Відзначається, що крім сертифікації про вакцинацію, ЄК також має намір визнавати українські сертифікати про тести на COVID-19 і про одужання від коронавірусу відповідно до Регламенту Єврокомісії.

Україна проінформувала Єврокомісію про те, що коли контролери в Україні перевіряють сертифікати, включені в них особисті дані будуть оброблятися тільки для перевірки і підтвердження вакцинації власника, результату тесту або статусу одужання і не будуть згодом збережені.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: