fbpx
Сьогодні
11:38 19 Сер 2021

Таліби активізують пошук людей, які працювали з силами США і НАТО, - ЗМІ

У секретному документі ООН йдеться, що таліби активізують пошук людей, які, на їхню думку, працювали з силами США і НАТО, у тому числі серед натовпу в аеропорту Кабула.

Про це повідомляє The New York Times, передає Рубрика.

"Бойовики "Талібану" активізують пошук людей, які, на їхню думку, працювали з силами США і НАТО, у тому числі серед натовпу афганців в аеропорту Кабула, і пригрозили вбити або затримати членів їх сімей, якщо вони не зможуть їх знайти, згідно з конфіденційним документом Організації Об'єднаних Націй", – повідомляє видання.

Документ, підготовлений радником ООН з оцінки загроз, прямо суперечив публічним запевненням бойовиків про те, що вони не будуть мстити членам і прихильникам поваленого уряду, відзначає видання.

Було багато повідомлень про те, що у "Талібану" є список людей, яких вони хочуть допитати і покарати, і їх місцезнаходження, йдеться в документі.

У ньому також йшлося, що таліби ходили від дверей до дверей і "затримували і/або погрожували вбити або затримати членів сімей осіб, які були їхньою ціллю, якщо вони не здадуться талібам".

У документі також вказувалося, що в особливій ​​небезпеці – військовослужбовці афганських збройних сил і поліції, а також ті, хто працював в слідчих підрозділах поваленого уряду.

У ньому було цитовано лист талібів від 16 серпня неназваному чиновнику з боротьби з тероризмом в Афганістані, який працював з американськими і британськими офіційними особами і потім почав переховуватися – ще до того, як таліби прийшли в його квартиру.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: