fbpx
Сьогодні
18:30 19 Сер 2021

"Надскладне завдання": у МЗС розповіли, як намагаються евакуювати українців з Кабула

Евакуація українських громадян з аеропорту Кабула проходить дуже складно, але влада України докладає всіх зусиль, щоб українці змогли покинути Афганістан.

Про це на каналі "Україна 24" сказав заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

"Ми на прямому зв'язку з усіма нашими ключовими партнерами. Це і США, які контролюють військову частину Кабульського аеропорту, і з багатьма нашими іншими партнерами щодо погодження зупинок нашого евакуаційного літака, які планується зробити найближчим часом. Крім того, ми на контакті з тими силами, які позиціонують себе як такі, які гарантують певну безпеку з тим, щоб сконцентрувати громадян, яких ми плануємо евакуювати, ближче до входу в аеропорт і забезпечити їх потрапляння на територію військового сектора аеропорту", – сказав заступник міністра.

Єнін назвав можливість потрапити в аеропорт "надскладним завданням".

"Це надскладне завдання, тому що весь аеропорт оточений 200-метровим людським кордоном, через який протиснутися фактично неможливо. Ні про яке відкриття воріт мови йдеться. Час від часу представники військової влади намагаються відштовхнути натовп від огорожі. І в цей час відбувається фізичне переправлення людей на територію аеропорту. Таким чином ми концентруємо наших громадян, яких ми плануємо евакуювати, у військовому секторі аеропорту з тим, щоб, як тільки ми отримаємо всі узгодження, здійснити евакуаційний рейс", – сказав Єнін.

За його словами, всім українським громадянам намагаються надати доступ в аеропорт.

"На даний момент всі ті, хто звернувся до нас і знаходиться в доступній для огляду близькості до аеропорту, вже підтягнулися ближче до аеропорту. Ми намагаємося, щоб забезпечити їх потрапляння на територію аеропорту", – сказав Єнін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: