fbpx
Сьогодні
19:48 19 Сер 2021

47% українців не толерують ЛГБТ+, 42% — чайлдфрі, а понад 50% хочуть відновлення смертної кари

Фото seventeen.com

Попри важливість універсалізму та доброти, яку проголошують українці, вони не завжди виявляють толерантність. Зокрема, трохи менше ніж половина негативно ставляться до ЛГБТ+ і чайлдфрі.

Про це свідчить опитування соціологічної групи «Рейтинг», опубліковане 19 серпня.

47% опитаних заявили, що негативно ставляться до спільноти ЛГБТ+, а 42% — до чайлдфрі, тобто людей, які свідомо відмовилися від намірів народжувати дітей. Водночас приблизно половина опитаних ставиться до ЛГБТ+ і чайлдфрі нейтрально і лише 7-8% — позитивно.

28% респондентів стверджують, що не сприймають атеїстів (людей, які не вірять у Бога). Нейтрально до них ставляться 63%, а 8% — позитивно. Водночас 60% опитаних кажуть, що вірять в існування Бога; 17% сумніваються, але вірять; 14% вірять у вищі сили.

Найбільш толерантними, за даними опитування, виявилися дівчата віком 16-24 роки: третина з них позитивно ставиться до ЛГБТ+ і чайлдфрі. Також жителі Києва більш толерантні, ніж мешканці будь-яких інших регіонів, при цьому на заході менш терпимі до атеїстів, а на сході — до ЛГБТ+ і чайлдфрі.

Найменш толерантними виявилися люди, які підтримують політиків Юрія Бойка та Євгена Мураєва. А виборці Петра Порошенка та Володимира Зеленського порівняно толерантніші — у них переважає нейтральне ставлення, зазначають соціологи.

Крім того, 51% респондентів заявили, що підтримують відновлення смертної кари в Україні, проти виступають 45%. Найчастіше за смертну кару висловлювалися люди старшого віку, з меншим доходом і нижчим рівнем освіти й чоловіки.

Опитування відбувалося протягом 20 липня — 9 серпня серед громадян України віком від 16 років в усіх регіонах, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Метод опитування — телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера.

В опитуванні взяли участь 20 тисяч респондентів, вибірка репрезентативна щодо населення України. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: по всій Україні — не більше ніж 1,0%, по області — не більше ніж 4%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: