fbpx
Сьогодні
10:36 19 Сер 2021

На саміті "Кримської платформи" погодили присутність 44 держави, - Кулеба

English version here

Глава МЗС України повідомив, що на першому саміті "Кримської платформи" погодили присутність 44 держави та організації, з них – 14 глав держав, урядів та ЄС.

Про це повідомив Кулеба під час брифінгу щодо "Кримської платформи", передає УП.

"Оголошую повний склад учасників установчого саміту "Кримської платформи". Ви побачите, яка титанічна дипломатична робота була проведена за усі півтора роки. Ми починали з одного документу на декілька сторінок, який описував концепцію "Кримської платформи". Безумовно, в останні дні можливі точкові зміни, але вони будуть незначними. Отже, 23 серпня засновниками "Кримської платформи" стануть 44 держави та міжнародні організації. Це 14 глав держав, урядів та ЄС.

На рівні президентів будуть представлені Латвія, Литва, Естонія, Польща, Словаччина, Угорщина, Молдова, Словенія, Фінляндія, а також президент Євроради. На рівні прем'єр-міністрів будуть представлені Румунія, Грузія, Хорватія, Швеція. Дві держави будуть представлені на рівні глав парламентів – Швейцарія та Чехія.  14 держав будуть представлені на рівні міністрів закордонних справ", – сказав міністр.

Як повідомляла Рубрика, відкриття саміту Кримської платформи відбудеться в Києві 23 серпня.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: