fbpx
Сьогодні
13:30 18 Сер 2021

У Києві проведуть дискусію про жінок, що створювали незалежність

English version here

Illustration by Mariya Pilipenko

19-го серпня в Українському кризовому медіацентрі говоритимуть про внесок жіночого руху у незалежність країни. Захід розпочнеться о 13 годині, буде відкритим для всіх охочих і матиме формат дискусії.

Обговорюватимуть у межах дискусії "Жінки й незалежність: якими звершеннями пишається жіночий рух" виклики, з якими стикались українські жінки на початках незалежності і які залишилися в сьогоденні. Зокрема, розкажуть про досягнення жіночого руху і цілі, які стоять перед ним зараз.

Спікерками події виступлять:

  •  Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко;
  •  координаторка Громадської ради з гендерних питань при МФО "Рівні можливості" Лариса Кобелянська;
  • народна депутатка VIII скликання, співзасновниця Українського жіночого конгресу Світлана Войцеховська;
  • засновниця Інформаційно-консультативного жіночого центру Ірина Суслова.

Модеруватиме дискусію виконавча продюсерка Радіо Культура Ірина Славінська

Координаторка Анастасія Багаліка говорить, що кожна зі спікерок так чи інакше прив'язана як до початків жіночого руху, так і до процесів, що відбуваються в ньому сьогодні.

"Ми підібрали чотирьох спікерок. Чому їх? Тому що нам дуже хотілося показати, як все розвивалося і змінювалося, та які здобутки має український жіночий рух. Проте ми дуже не хотіли цей процес перетворювати на обговорення конкретних персоналій і якимось чином політизувати його, обговорюючи виключно політичний компонент жіночого руху", — коментує Анастасія.

Організовують захід медійна платформа "Жінки – це 50% успіху України", кампанія проти сексизму в медіа та політиці "Повага" та ГО "Інститут розвитку регіональної преси" за підтримки Національного демократичного інституту.

Для тих, хто не зможе відвідати дискусію наживо, вестимуть пряму трансляцію на Facebook-сторінках "Жінки — це 50% успіху України" та УКМЦ.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: