Новини

Вакцинація в автобусі: Рубан розповів нові деталі про кампанію

В Оболонському районі Києва протягом 19-22 серпня щепитимуть від COVID-19 в автобусі, переобладнаному на мобільний центр вакцинації.

Про це повідомляє Оболонська райдержадміністрація.

"З 19 по 22 серпня 2021 року біля станції метро "Героїв Дніпра" можна буде зробити щеплення проти COVID-19 в переобладнаному на мобільний центр автобусі. Час роботи центру: 09:00-13:00″, — йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається: вакцинувати мешканців району будуть вакцинами CoronaVac або AstraZeneca.

"При собі потрібно мати документи (паспорт, ідентифікаційний код) та мобільний телефон", — наголошують в  Оболонській РДА.

Керівник Головного Управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан у коментарі "Рубриці" зазначив: попри те, що Оболонський район Києва "і без того забезпечений пунктами щеплення", ця ініціатива є важливою в контексті популяризації вакцинації.

"У Києві загалом і Оболонському районі зокрема достатньо пунктів щеплення у лікувально-профілактичних закладах та спеціалізованих магазинах, де є медпункти, – той же Dream Town (ТРЦ на станції метро "Мінська" – ред.) та РЦ "Блокбастер" на станції метро "Почайна". Тим не менш, на сьогодні головним завданням для системи охорони здоров'я є провести популяризацію вакцинації будь-яким чином. Тому ініціатива Оболонської РДА лише вітається", — заявив Рубан.

При цьому він зазначив: ідея розміщення центру вакцинації у переобладнаному автобусі – не нова. Такий підхід практикується не лише в Україні, а й за її межами:

"Загалом застосування таких мобільних центрів розповсюджене там, де нема спеціалізованих пунктів проведення вакцинації. Такий підхід широко застосовується у світі. В Україні ж подібні центри організовані в Кропивницькому та інших регіонах".

Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що на українців, щеплених від COVID-19, чекає подарунок до Дня Незалежності: "Всі, хто вакцинується в центрах масової вакцинації із середи, всі українці, отримають безкоштовні квитки на святковий концерт, приурочений до Дня Незалежності, який відбудеться 24 серпня на НСК "Олімпійський".

Свіжі дописи

  • Новини

Павлюк підтвердив, що у ворога є план захоплення Сум та Харкова

У росіян справді є план можливого захоплення двох міст - Харкова та Сум. Проте українські… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Україні розробили окопний РЕБ PARASOL

Українські фахівці розробили окопний комплекс радіоелектронної боротьби PARASOL. Про це інформує Рубрика з посиланням на… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

ЄС утричі збільшив фонд підтримки для українських науковців

Європейська комісія ухвалила втричі збільшити фонд підтримки для науковців України та спрямувати 4,5 мільйона євро… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Скібіцький дав інтерв’ю The Economist: говорив про загрозу для Часового Яру, важкий травень та план наступу рф

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький дав інтерв'ю виданню The Economist в якому… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Президент США у передвиборчий період планує зменшити увагу до України, – ЗМІ

Глава Сполучених Штатів Америки Джо Байден у передвиборчій риториці не буде акцентувати на питанні підтримки… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Україна має право використовувати зброю Британії по цілях у рф, – Кемерон

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон пообіцяв у четвер три мільярди фунтів стерлінгів ($3,74… Читати більше

Friday May 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.