fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 18:48 18 Сер 2021

Вакцинація в автобусі: Рубан розповів нові деталі про кампанію

В Оболонському районі Києва протягом 19-22 серпня щепитимуть від COVID-19 в автобусі, переобладнаному на мобільний центр вакцинації.

Про це повідомляє Оболонська райдержадміністрація.

"З 19 по 22 серпня 2021 року біля станції метро "Героїв Дніпра" можна буде зробити щеплення проти COVID-19 в переобладнаному на мобільний центр автобусі. Час роботи центру: 09:00-13:00″, — йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається: вакцинувати мешканців району будуть вакцинами CoronaVac або AstraZeneca.

"При собі потрібно мати документи (паспорт, ідентифікаційний код) та мобільний телефон", — наголошують в  Оболонській РДА.

Керівник Головного Управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан у коментарі "Рубриці" зазначив: попри те, що Оболонський район Києва "і без того забезпечений пунктами щеплення", ця ініціатива є важливою в контексті популяризації вакцинації.

"У Києві загалом і Оболонському районі зокрема достатньо пунктів щеплення у лікувально-профілактичних закладах та спеціалізованих магазинах, де є медпункти, – той же Dream Town (ТРЦ на станції метро "Мінська" – ред.) та РЦ "Блокбастер" на станції метро "Почайна". Тим не менш, на сьогодні головним завданням для системи охорони здоров'я є провести популяризацію вакцинації будь-яким чином. Тому ініціатива Оболонської РДА лише вітається", — заявив Рубан.

При цьому він зазначив: ідея розміщення центру вакцинації у переобладнаному автобусі – не нова. Такий підхід практикується не лише в Україні, а й за її межами:

"Загалом застосування таких мобільних центрів розповсюджене там, де нема спеціалізованих пунктів проведення вакцинації. Такий підхід широко застосовується у світі. В Україні ж подібні центри організовані в Кропивницькому та інших регіонах".

Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що на українців, щеплених від COVID-19, чекає подарунок до Дня Незалежності: "Всі, хто вакцинується в центрах масової вакцинації із середи, всі українці, отримають безкоштовні квитки на святковий концерт, приурочений до Дня Незалежності, який відбудеться 24 серпня на НСК "Олімпійський".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: