fbpx
Сьогодні
14:31 18 Сер 2021

Кабмін затвердив Стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей до 2030 року

Кабмін затвердив Стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей до 2030 року. Також міністри затвердили операційний план реалізації зазначеної стратегії

Такі рішення уряд прийняв під час засідання 18 серпня.

Зокрема, документами передбачено:

  • вдосконалення інституційно-фінансових інструментів і регуляторної політики;
  • розвиток реального сектора економіки, індустріалізація та інновація;
  • будівництво критичної інфраструктури і логістики;
  • формування регіонального ринку праці.

Так, планується створити три типи моделі територій пріоритетного розвитку. Також в планах введення нових інструментів захисту інвестицій і створення системи страхування від військових і політичних ризиків. Також передбачено усунення надмірного регулювання господарської діяльності, ініціювання створення Фонду консорціумного фінансування.

Також в стратегії передбачені заходи з підтримки виготовлення продукції з високою доданою вартістю. У документі йдеться і про формування технологічних ланцюгів переробних виробництв. Крім того, планується стимулювати розвиток нових високотехнологічних виробництв, а також залучати інвестиції через зменшення частки державної та комунальної власності. У стратегії йдеться про розвиток агропромислового комплексу для формування сегмента тваринництва, зрошення та землеробства.

Водночас стратегія передбачає створення транспортно-логістичних кластерів і базових логістичних центрів. У документі йдеться про модернізацію залізничної магістралі, а також про введення інноваційних технологій та інформаційних систем. Планується відновлення енергетичної та газової інфраструктури.

Формування регіонального ринку праці хочуть забезпечувати за допомогою програми перепідготовки та підвищення рівня кваліфікації відповідно до потреб ринку. У документі йдеться про підтримку переміщених ЗВО, а також проведенні заходів освітньої та інформаційно-консультаційної спрямованості для підприємців.

Крім того, документ передбачає:

  • просування інвестиційного іміджу Донецької та Луганської областей;
  • залучення потенціалу економічної дипломатії;
  • розширення механізму залучення соціально відповідального бізнесу.

При цьому міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков зазначив, що спочатку стратегія діятиме на підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей. Однак, після деокупації дія документа може поширитися на весь Донбас.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: