fbpx
Сьогодні
12:54 18 Сер 2021

Зеленський ініціював позачергову сесію Ради: що розглядатимуть

English version here

Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський ініціював позачергову сесію Верховної Ради України, під час якої депутати розглянуть питання затвердження Великого герба України.

Про це повідомила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Президент вже направив листа голові ВР з проханням скликати позачергову сесію і розглянути там законопроект про Великий герб. Комітет розглянув цей проект ще до завершення сесії парламенту, тому рішення комітету готове, воно схвалене, тому документ може виноситися в зал", – повідомила вона, передає "РБК-Україна".

Депутат припустила, що на засіданні запропонований президентом законопроект буде схвалений тільки в першому читанні, а не в цілому.

"У першому читанні достатньо 226 голосів, а в цілому – 300 голосів. Я думаю, що буде зрозуміло ближче до дня проведення.

У розпорядженні ZN.UA опинився лист президента Володимира Зеленського до спікера парламенту Дмитру Разумкова, яким він ініціює позачергову сесію Ради.

Як повідомлялося, в Раді заплановано позачергове засідання в День Незалежності. Крім того, для проведення позачергового засідання 23 серпня присвяченого Кримській платформі депутати зібрали 150 підписів.

Відзначимо, в листопаді 2020 року визначився переможець конкурсу на кращий ескіз Великого герба. Ескіз-переможець включає обов'язкові елементи, передбачені Конституцією: герб Війська Запорізького (козак з мушкетом) і знак княжої держави Володимира Великого – малий державний герб тризуб.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: