fbpx
Сьогодні
10:27 18 Сер 2021

Папа Римський звернувся до людей із закликом робити covid-щеплення

Папа Франциск звернувся із закликом до людей зробити щеплення від COVID-19, заявивши, що вакцини можуть покласти край пандемії.

Про це він сказав у відеозверненні, зробленому від імені некомерційної американської групи Ad Council і коаліції громадської охорони здоров'я COVID Collaborative, повідомляє Reuters.

"Завдяки Божій благодаті та праці багатьох у нас тепер є вакцини, які захищають нас від COVID-19. Вони дають нам надію на припинення пандемії, але тільки у тому разі, якщо вони будуть доступні для всіх, і якщо ми будемо працювати разом", – сказав Папа.

Як зазначає видання, вакцини від коронавірусу широко доступні в основному в багатих країнах, але недовіра та нерішучість з приводу нещодавно розроблених вакцин призвели до того, що багато людей відмовляються їх приймати, що робить їх особливо вразливими у міру поширення варіанта Дельта.

Бідніші країни як і раніше не мають доступу до великомасштабних поставок вакцин.

Медичні експерти попередили про розвиток ще більш небезпечних штамів, якщо вірусу дозволити циркулювати у великих групах невакцинованих людей.

Папа Франциск сам був вакцинований у березні, заявивши тоді, що це було його етичним зобов'язанням.

"Вакцинація – це простий, але дієвий спосіб просування загального блага і турботи один про одного, особливо про найбільш вразливих. Я молю Бога, щоб кожен міг внести свою маленьку піщинку, свій власний маленький жест любові", – сказав Папа у своєму останньому відеозверненні.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: