fbpx
Сьогодні
10:52 18 Сер 2021

У Лондоні зменшать кількість вулиць, де можна проїхати на неекологічних авто

Мер Лондона Садік Хан планує розширити до меж Великого Лондона території з нульовим рівнем викидів з платним проїздом на бензинових і дизельних автомобілях. Збір складе від 3,5 до 5,5 фунтів стерлінгів (у залежності від типу транспортного засобу).

Про це повідомляє "Тelegraph", передає Рубрика.

Таким чином глава британської столиці планує компенсувати дефіцит транспортного бюджету Лондона у 500 млн фунтів стерлінгів, що утворився внаслідок "коронавірусної кризи".

Перше розширення платних територій заплановано на 25 жовтня 2021 року – межі зони з нульовим рівнем зрушать до Північного і Південного кільцевих шосе. Таким чином близько 140 тисяч автовласників щодня будуть платити збір за право їздити на машинах, які не відповідають екологічним стандартам.

"Зелений мандат" став одним з ключових пунктів передвиборної програми Садіка Хана в боротьбі за збереження посади мера. У його ініціатив є як прихильники, так і противники.

У числі противників виявився міністр транспорту Великобританії Грант Шеппс, який вважає, що розширення території зі зборами, по-перше, надмірно, по-друге, важко здійснити технічно – на багатьох дорогах необхідно встановлювати тисячі нових камер, а це додаткові бюджетні витрати.

Однак в мерії Лондона вважають, що в уряді Великобританії не накладуть вето на ініціативи Садіка Хана. Одночасно з цим мер доручив Транспортному агентству Лондона продумати можливість додаткового підвищення зборів для нерезидентів британської столиці.

Рубрика:
Авто Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: