fbpx
Сьогодні
16:12 18 Сер 2021

Український літак чекає в Омані дозволу на безпечну евакуацію людей з Афганістану

З аеропорту "Бориспіль" до Кабулу вилетів військово-транспортний літак Іл-76МД для евакуації українців з Афганістану. Наразі літак перебуває в аеропорту Маскат (Султанат Оман), де чекає дозволу на евакуацію.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбук, передає Рубрика.

"Ще не отриманий дозвіл на зліт та безпечний вихід літака з території Афганістану. Тож наразі літак Іл76МД знаходиться в аеропорту Маскат (Султанат Оман), де чекає вирішення даних питань та дозволу на евакуацію", – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що літак вилетів сьогодні, 18 серпня, та наразі немає безпечного коридору для доступу в аеропорт Кабулу, де ситуація залишається частково неконтрольованою.

Як повідомляла Рубрика, президент Володимир Зеленський 16 серпня заявив, що з Афганістану першим українським літаком всього вивезли майже 80 осіб.

За даними МЗС, йдеться про 79 громадян України, Афганістану, Білорусі, Нідерландів, Хорватії, Таджикистану, серед них були і зовсім малі діти. Відомо, що українців на борту було 8.

Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба потім заявив, що в Афганістані є ще один борт, який має евакуювати наших громадян з країни. Однак він не може вилетіти через натовпи в аеропорту Кабула.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: