fbpx
Сьогодні
18:17 17 Сер 2021

У Києві на ремонті доріг розкрали майже 1,3 млн грн, - Нацполіція

Слідчі поліції Києва задокументували факт розкрадання коштів, виділених на капітальний ремонт доріг у Солом'янському районі. Користуючись службовим становищем та підробивши документацію, фігуранти привласнили майже 1,3 мільйона гривень.

Про це повідомила пресслужба поліції Києва, передає Рубрика.

Зазначається, що наразі директорці підрядної організації повідомлено про підозру, а процесуальний статус інших причетних до вчиненого злочину осіб визначиться після проведення необхідних слідчих дій та експертних досліджень.

Правоохоронці встановили, що працівниками Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації було укладено договори з підприємством щодо капітального ремонту асфальтового покриття на території району, за результатами якого сторонами договору були складені акти виконаних робіт. Однак згодом з'ясувалось, що директоркою підрядної організації до даних актів були внесені відомості із завищенням обсягів та вартості виконаних робіт, внаслідок чого сума збитків, завданих державному бюджету, становить майже 1,3 мільйони гривень.

На даний час слідчий Солом'янського управління поліції повідомив 44-річній киянці про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 5 ст. 191 (Розтрата чужого майна в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. За скоєне їй загрожує до 12 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

У рамках кримінального провадження правоохоронці проводять обшуки за місцями проживання інших фігурантів. Слідчі дії триватимуть до повного встановлення всього кола осіб, причетних до розкрадання коштів, виділених на ремонт, та визначення їх процесуального статусу.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: