fbpx
Сьогодні
09:23 17 Сер 2021

В окупованому Криму проходять обшуки в 5 будинках татарських активістів, - Денісова

В окупованому Криму російські спецслужби проводять обшуки в 5 будинках татарських активістів.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова в Телеграм, передає Рубрика.

"З 4:00 ранку в 5 будинках кримських татар відбуваються обшуки в Сімферопольському, Бахчисарайському, Балаклавському і Нахімовському районах у тимчасово окупованому Криму", – написала Денисова.

Зокрема, в селищі Строганівка в Сімферопольському районі співробітники російських служб: центру протидії екстремізму, ФСБ і ОМОНу проводять слідчі дії в будинку місцевого імама Раіфа Февзіева.

Також обшуки проходять в будинках місцевих активістів Джаббаров Бекірова, Заура Абдуллаєва, Рустема Таїрова, Рустема Мурасова.

Денисова зазначила, що країна-окупант вкотре вдається до переслідування і залякування кримських татар. Проведені обшуки є грубим порушенням міжнародних норм, зокрема статті 5 Конвенції про захист прав людини і основних свобод, згідно з якою кожній людині гарантовано право на особисту недоторканність, і статті 8 Конвенції – право на повагу до приватного і сімейного життя.

Омбудсмен закликала міжнародне співтовариство відреагувати на неправомірні дії окупаційної влади і посилити тиск на РФ, з метою припинення порушень прав людини на території тимчасово окупованого Криму.

Як повідомляла Рубрика, Венедіктова підписала повідомлення до Міжнародного кримінального суду щодо злочинів проти культурної спадщини у Криму.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: