Менше 32% українців говорять вдома лише українською, – соцопитування

Менше ніж третина (31,9%) українців розмовляють у сім'ї і вдома лише українською мовою.

Про це свідчать результати моніторингового опитування населення України "Динаміка соціально-політичних настроїв та оцінок населення України" Центру "Соціальний моніторинг", передає "Інтерфакс-Україна".

За даними дослідження, 27,1% розмовляють і російською, і українською однаково часто, 15,8% – переважно українською, 13,6% – переважно російською, 11,3% – виключно російською, 0,3% – іншою мовою.

35,3% опитаних відповіли, що хотіли б дивитися телевізійні програми (випуски новин, фільми, концерти, спортивні трансляції тощо) і російською, і українською однаково часто. 24,5% хочуть дивитися їх лише українською, 17,3% – переважно українською, 11,6% – переважно російською, 8,9% – лише російською, 0,2% – іншою мовою. 1,5% зазначили, що не дивляться їх, а 0,7% – що їм важко відповісти на це запитання.

30,9% респондентів відповіли, що хотіли б читати улюблені друковані видання і російською, і українською однаково часто. 23,5% хочуть читати їх тільки українською, 14,5% – переважно українською, 10,9% – переважно російською, 10,7% – лише російською, 0,3% – іншою мовою. 1,3% зазначили, що не дивляться їх, а 1,4% – що їм важко відповісти на це запитання.

63,1% опитаних отримують суспільно-політичну інформацію про події в країні з телевізійних каналів, 50,9% – із соціальних мереж і мультимедіа-платформ, 35% – із сайтів новин, 6,9% – політичних Telegram-каналів, 5,6% дали відповідь "інше/не цікавлюся".

93% зазначили, що віддають перевагу українським телевізійним каналам, 12,5% – російським телевізійним каналам, 3,9% – телевізійним каналам інших країн.

53,3% респондентів вважають, що вручення підозри і вибір запобіжного заходу для Віктора Медведчука – це "спроба влади відвернути увагу від реальних проблем", а 34,8% – що це "реальна боротьба із загрозами національній безпеці". 11,9% не змогли дати відповідь.

48,5% зазначають, що заборона російських телеканалів в Україні є необхідним кроком для захисту держави, а 44,3% – що вона є помилкою і призводить тільки до обмеження прав громадян.

45,3% відповіли, що заборона російських соцмереж в Україні є необхідним кроком для захисту держави, а 44,2% – що вона є помилкою і призводить тільки до обмеження прав громадян.

46,9% зазначають, що заборона окремих артистів і деяких російських фільмів в Україні є необхідним кроком для захисту держави, а 45% – що вона є помилкою і призводить тільки до обмеження прав громадян.

Опитування проводили з 2 до 11 серпня 2021 року, в ньому взяли участь 3012 респондентів. Метод збору інформації – особисте інтерв'ю за місцем проживання респондента, стандартне відхилення – 1,1-1,9%.

Свіжі дописи

  • Новини

Союзники НАТО не виконали обіцянок щодо озброєння України, але скоро ситуація зміниться, – Столтенберг

Країни НАТО не виконали своїх обіцянок щодо постачання військової допомоги Україні. Однак найближчим часом потік… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Волонтерка з Франції готувала обіди для військових та відбудовувала зруйновані росіянами будинки у Гостомелі

Волонтерка Матильда з Франції відбудовувала зруйновані росією оселі в Гостомелі та Ірпені разом з командою… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

На Київщині благодійний фонд BGV для внутрішньо переміщених осіб організував тренінги  

Благодійний фонд BGV 17 квітня організував тренінги для внутрішньо переміщених осіб у Київській області. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський озвучив потреби Сил оборони для знищення ворога та назвав три пункти, від яких залежить потужність армії

Російські терористи намагаються скористатись очікуванням України на допомогу. Партнери мають необхідне для знищення російських амбіцій.… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Skvot проведе архітектурну конференцію про відбудову України: у чому рішення

11 травня школа попкультури Skvot проведе архітектурну онлайн-конференцію "Вимір", присвячену реаліям та перспективам галузі в… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Столтенберг заявив, що місце України по праву в НАТО

Місце України по праву в НАТО. Наразі тривають всі відповідні заходи з підтримки та підвищення… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.