fbpx
Сьогодні
19:20 17 Сер 2021

Данілов заявив, що українські експерти прогнозували захоплення влади талібами в Афганістані

Захоплення Талібаном влади в Афганістані стало несподіванкою для цивілізованого світу, хоча в Україні експерти заздалегідь попереджали про такий варіант розвитку подій.

Про це в коментарі телеканалу "Україна 24" повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

"Відбулося захоплення влади Талібаном. Захоплення, яке, як сьогодні кажуть представники Сполучених Штатів, Німеччини, для них було цілком несподіваним. Насправді, розуміючи поведінку і маючи інформацію про стан справ в Афганістані, ми це питання тримаємо постійно на контролі. У нас завдяки ситуації, що свого часу туди входив Радянський Союз, є фахівці, вони ще лишилися, які є дуже фаховими. Вони нас заздалегідь попереджали, що це станеться, що ця ситуація є дуже небезпечною. М'яко кажучи, нам не дуже зрозуміло, чого цивілізований світ не був до цього готовий. Було, умовно кажучи, "намальовано", що так буде", – розповів секретар РНБО.

Як повідомляла Рубрика, 13 серпня "Талібан" захопили найбільші міста Афганістану.

15 серпня Таліби заявили про захоплення всього Афганістану.

Нагадаємо, що уже 120 українців звернулися до дипломатів із бажанням евакуюватися з Афганістану, де владу захопило угруповання Талібан. В аеропорту Кабула є український літак, але він не зміг вилетіти через перекриття людьми злітних смуг.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: