fbpx
Сьогодні
11:25 17 Сер 2021

Представники Талібану оголосили загальну амністію для урядовців

Представники Талібану оголосили в Афганістані загальну амністію для урядовців і закликали до роботи державних установ.

Про це повідомляє AFP у Твіттері.

"Талібан оголошує "загальну амністію" урядовцям і закликає повернутися до роботи", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляла Рубрика, в Афганістані посилився наступ талібів, коли цього літа війська США і НАТО почали завершувати виведення військ з Афганістану.

13 серпня "Талібан" захопив два великі афганські міста, друге і третє за величиною в країні після Кабула — Кандагар і Герат. Днем пізніше таліби взяли під контроль ще чотири столиці афганських провінцій. 14 серпня "Талібан" захопив Мазарі-Шаріф, велике захищене місто на півночі Афганістану. Наразі групування "Талібан" зупинилося на в'їздах до столиці Афганістану Кабула.

Тим часом натовпи афганців намагаються покинути країну, вони влаштували стовпотворіння в аеропорту Кабула. Люди навіть пробували полетіти, зачепившись за шасі та інші частини літаків, деякі з них загинули, зірвавшись з літака при наборі висоти.

16 серпня Байден заявив, що не шкодує про своє рішення вивести війська. За його словами, США дали афганським військам усі необхідні інструменти, навчили їх і екіпірували, витративши понад трильйон доларів, але не змогли дати "волі до боротьби за своє майбутнє".

17 серпня стало відомо, що прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон має намір скликати віртуальну зустріч лідерів країн G7 через ситуацію в Афганістані.

 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: