fbpx
Сьогодні
17:50 17 Сер 2021

12 українців не можуть покинути Афганістан: їх заблокували таліби

English version here

Дипломати підтримують зв'язок із заблокованими на військовій базі в Афганістані українцями і інструктуватимуть про подальші кроки, коли з'явиться можливітсь евакуації.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, передає Укрінформ.

"МЗС відомо про дванадцятьох українців, які зараз перебувають на військовій базі в Афганістані. Наше посольство підтримує із ними зв'язок і буде інструктувати про подальші кроки, щойно з'явиться можливість евакуації", – зазначив Ніколенко.

Раніше один із українців, який знаходиться на цій базі, на умовах анонімності розповів LIGA.net, що на військовій базі в Афганістані виявилися заблокованими 12 українців, які працювали за приватним військовим контрактом. За його словами, таліби прогнали стару охорону, самі стали замість неї і не випускають українців з бази. Заблоковані українці вчора звернулися до Міністерства закордонних справ і до військового аташе з проханням про евакуацію, однак запропонована евакуація через Пакистан наразі для них нездійсненна.

Як повідомляла Рубрика, 13 серпня "Талібан" захопили найбільші міста Афганістану.

15 серпня Таліби заявили про захоплення всього Афганістану.

Нагадаємо, що уже 120 українців звернулися до дипломатів із бажанням евакуюватися з Афганістану, де владу захопило угруповання Талібан. В аеропорту Кабула є український літак, але він не зміг вилетіти через перекриття людьми злітних смуг.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: