fbpx
Сьогодні
14:04 16 Сер 2021

Вибори мера Кривого Рогу, швидше за все, відбудуться в березні, - Кравчук

Позачергові вибори мера Кривого Рогу, швидше за все, відбудуться в березні наступного року.

Про це заявила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук агентству "Інтерфакс-Україна"

"За процедурою в жовтні це (провести вибори – ред.) уже неможливо зробити, оскільки виборчий процес, зокрема формування комісій, стартує вже в кінці серпня. Вибори призначаються через голосування у Верховній Раді, а до цього має бути виконана певна процедура: рішення міської ради Кривого Рогу, яка відсилає відповідно пакет документів до профільного комітету, потім це розглядає комітет і голосують народні депутати в залі Верховної Ради. Тому, швидше за все, перша дата, на яку можна призначити вибори, – це кінець березня наступного року – 27 березня", – зазначила народна депутатка.

Кравчук нагадала, що відповідно до Виборчого кодексу чергові і позачергові вибори відбуваються в останню неділю березня і останню неділю жовтня.

Як повідомляла Рубрика, мера Кривого Рогу Костянтина Павлова виявили затреленим на веранді його будинку в селі Вільне в неділю, 15 серпня. Поруч із тілом лежав карабін.

Поліція зареєструвала кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство". Слідство розглядає версії вбивства, самогубства і необережного поводження зі зброєю.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв "взяти справу під особистий контроль" і викликав керівників правоохоронних органів зі звітом про перші результати розслідування.

Також зазначимо, що у партії "ОПЗЖ" у смерті Павлова звинуватили "владу Зеленського".

Відомо, що поліція поки вивчає відео з камер спостереження. Як ці записи потрапили в інтернет невідомо.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: