Смерть мера Кривого Рогу: у партії “ОПЗЖ” звинуватили “владу Зеленського”, партія “Слуга народу” відповіла

У партії "Опозиційна платформа – За життя" не тільки висловили впевненість в тому, що мер Кривого Рогу Костянтин Павлов був убитий, а й назвали "владу Зеленського" "вигодонабувачем цього жахливого злочину". Партія "Слуга народу" закликала "ОПЗЖ" утриматися від огульних звинувачень.

Жорстка заява зі звинуваченнями з'явилась на офіційному сайті "ОПЗЖ" увечері в неділю, 15 серпня.

У ній загибель Павлова однозначно називається вбивством, що розцінюється як "терористичний акт проти партії".

Більш того, в "ОПЗЖ" беззастережно стверджують, що "кати, що діють в інтересах влади Зеленського, виконали чергове замовлення щодо фізичного знищення одного з лідерів "ОПЗЖ", нашого мера, який очолював один з найбільших індустріальних центрів України".

У партії дали зрозуміти, що їх не задовольнять результати слідства, якщо вони підтвердять версію самогубства міського голови Кривого Рогу.

Серед мотивів для вбивства Павлова в "ОПЗЖ" назвали його переконливу перемогу на виборах у 2020 році, яка "стала холодним душем і для президента Зеленського, для якого це місто є батьківщиною, і для Ріната Ахметова, так як в цьому місті зосереджені його бізнес -інтереси".

В "ОПЗЖ" згадали "слугам" і заяви народного депутата Микити Потураєва з трибуни Верховної Ради.

Однак заяви лідерів "ОПЗЖ" у Фейсбук не такі жорсткі, вони зводяться до висловлення співчуття і вимог об'єктивного розслідування обставин загибелі Павлова.

Вадим Рабинович, Юрій Бойко, Нестор Шуфрич і їхні соратники висловили впевненість, що йдеться саме про вбивство, а не самогубство.

Президентська партія також оприлюднила заяву у Фейсбук.

"Закликаємо представників партії «Опозиційна платформа – За життя» в подальшому утримуватися від цинічних спекуляцій навколо цієї теми. Вважаємо, що зараз робити якісь висновки і гучні звинувачення цинічно і безвідповідально", – йдеться в заяві.

"Слуги" також заявили про необхідність проведення об'єктивного, всебічного і неупередженого розслідування, а також закликали керівництво Національної поліції оперативно звітувати про результати слідства перед громадою Кривого Рогу і всіма українцями. Партія висловила співчуття у зв'язку із загибеллю Костянтина Павлова.

Як повідомляла Рубрика, мера Кривого Рогу Костянтина Павлова виявили затреленим на веранді його будинку в селі Вільне в неділю, 15 серпня. Поруч із тілом лежав карабін.

Поліція зареєструвала кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство". Слідство розглядає версії вбивства, самогубства і необережного поводження зі зброєю.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв "взяти справу під особистий контроль" і викликав керівників правоохоронних органів зі звітом про перші результати розслідування.

Костянтина Павлова обрали міським головою восени 2020 року. Він балотувався від проросійської партії "Опозиційна платформа – За життя" і випередив кандидата від "Слуги народу" Дмитра Шевчика більш ніж на 27 тисяч голосів. На момент виборів Павлов був радником багаторічного мера Кривого Рогу Юрія Вілкула. У 2000-х – 2010-х обирався до Верховної Ради і Дніпропетровської обласної ради від "Партії регіонів", очолював криворізьку організацію цієї партії.

Свіжі дописи

  • Новини

Співробітники СБУ повідомили про підозру митрополиту УПЦ МП Луці, у якого проводили обшуки

Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Запорізькому та Мелітопольському Луці (Андрію Коваленку)… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

У столиці у квітні метеорологи зафіксували 13 температурних рекордів

У Києві квітень 2024 року був рекордно теплим та вологим. Про це пише Рубрика, посилаючись… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Рекорд для Українського Дому: виставку “Алла Горська. Боривітер” відвідали 51 000 людей

Протягом півтора місяця виставку “Алла Горська. Боривітер” відвідало понад 51 000 людей: у вихідні на… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Наслідки обстрілу Одеси “Іскандерами”: окупанти пошкодили будівлю представництва омбудсмена

Під час російської атаки балістичними ракетами "Іскандер" міста Одеси, зафіксували пошкодження Представництва уповноваженого Верховної ради… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Доступ до Верховної Ради журналістам відкриють, проте обмежать їхню кількість

Представників засобів масової інформації знову почнуть пускати до парламенту під час засідань, однак обмежать кількість… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Безпілотники ГУР атакували в рф під Рязанню та Воронежем два нафтопереробні заводи

Уночі 1 травня ударні безпілотники української розвідки атакували два нафтопереробні заводи на території російської федерації… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.