fbpx
Сьогодні
10:45 16 Сер 2021

У замовника та підрядника будівництва Подільського мосту обшуки: що відомо

У Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, у замовника робіт та підрядника будівництва Подільського мосту проходять обшуки.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передає Рубрика.

Подільська окружна прокуратура Києва спільно з Національною поліцією проводять обшуки в приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", ДП "Укрдержбудекспертиза", у генерального підрядника, а також у підрядних організаціях, згідно з ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України).

Обшуки проходять в рамках кримінального провадження за фактом привласнення коштів територіальної громади Києва і службової недбалості під час будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро у Києві.

Слідство встановило, що у квітні 2017 року між комунальним підприємством «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та ТОВ «Еко-Буд-Трейд» був укладений договір генпідряду щодо виконання робіт по об'єкту «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві».

У липні 2020 року виконувач обов'язків директора КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та керівник генпідрядної організації підписали акт приймання виконаних будівельних робіт за липень 2020 року, до яких були внесені відомості про виконання упродовж квітня-травня 2020 року роботи по фарбуванню низу залізобетонних прольотних плит автопроїзду від опори до опори довжиною 33 м.

"Відповідно до висновку експерта за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, роботи, які передбачені технологічними картами виробника використаних на об'єкті "Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві" не виконувались. Внаслідок зазначених дій місцевому бюджету територіальної громади міста Києва спричинено збитки на загальну суму понад 4,5 млн грн", – ідеться у повідомленні.

На підставі ухвал суду у службових приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, комунального підприємства, підрядних організацій, а також за місцями проживання фігурантів провадження тривають обшуки.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: