fbpx
Сьогодні
16:02 16 Сер 2021

На Крюківському вагонобудівному заводі вже почали виробництво 100 нових пасажирських вагонів

Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Крюківський вагонобудівний завод вперше за 20 років отримав державне замовлення на виробництво 100 пасажирських вагонів і вже почав їх виготовлення.

Про це заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За даними міністра, завод виготовить, в тому числі, також вагони капсульного типу, які в усьому світі починають ставати трендом для пасажирських перевезень. Капсульні вагони за комфортом для пасажирів значно перевершують існуючі купе і плацкарти. У Крюківського заводу, таким чином, з'явиться шанс бути в числі перших виробників вагонів даного класу.

нові пасажирські вагони

Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

"Крюківській вагонобудівельний завод – один із гігантів галузі, який було успішно приватизовано та збережено всупереч усім викликам. Таке виробництво здатне жити і розвиватися тільки за умов сталого попиту і хоча б середньострокового планування. Ми взяли на себе зобов'язання запустити щонайменше 3-річне планування державного замовлення для оновлення парку вагонів та локомотивів", – каже міністр.

нові пасажирські вагони

Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Він також повідомив про план замінити старі вантажні вагони "Укрзалізниці" на нові. Йдеться про виробництво тисяч нових вагонів.

"На прикладі урядових рішень щодо прямих закупівель електроенергії УЗ та піднятих тарифів для вантажних перевезень наша команда показала, що може діяти швидко та ефективно. Маючи підтримку усіх гілок влади, Офісу президента, міжнародних партнерів, ми маємо врятувати залізницю від катастрофи і нарешті забезпечити країну сучасною залізницею", – зазначив Кубраков.

нові пасажирські вагони

Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: