fbpx
Сьогодні
20:28 16 Сер 2021

Кулеба заявив, що другий український літак вже в аеропорту Кабулу, але не може вилетіти

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про проблему з евакуацією українців з Афганістану. За його словами, другий український літак вже в аеропорту Кабулу, але не може вилетіти.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Зараз найбільша проблема в тому, що у нас є борт, який там знаходиться, який не може вилетіти. Він теоретично в якийсь момент зможе вилетіти, але чи зможе новий літак туди прибути український – це поки що питання без відповіді. Відповідь на це запитання залежатиме від стабілізації ситуації в Афганістані", – сказав міністр.

Кулеба додав, що Україна готова евакуювати з Афганістану громадян інших країн, як українська сторона вже вчинила під час евакуації людей попереднім рейсом.

Нагадаємо, в Афганістані посилився наступ талібів, коли цього літа війська США і НАТО почали завершувати виведення військ з Афганістану.

13 серпня "Талібан" захопив два великі афганські міста, друге і третє за величиною в країні після Кабула — Кандагар і Герат. Днем пізніше таліби взяли під контроль ще чотири столиці афганських провінцій. 14 серпня "Талібан" захопив Мазарі-Шаріф, велике захищене місто на півночі Афганістану. Наразі групування "Талібан" зупинилося на в'їздах до столиці Афганістану Кабула.

Тим часом натовпи афганців намагаються покинути країну, вони влаштували стовпотворіння в аеропорту Кабула. Люди навіть пробували полетіти, зачепившись за шасі та інші частини літаків, деякі з них загинули, зірвавшись з літака при наборі висоти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: