fbpx
Сьогодні
11:11 15 Сер 2021

У МЗС відбулася презентація проєкту, який має залучити більше жінок до дипломатії

12 серпня в МЗС відбулася презентація проєкту "WE ACT: Діємо задля жінок та їхніх можливостей", який спрямований на зміцнення захисту жінок від гендерно зумовленого насильства, усунення бар'єрів для жіночого лідерства та підтримку працівниць сектору охорони здоров'я, які знаходяться на передовій реагування на виклики пандемії COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова підкреслила важливість та актуальність спортивної дипломатії як ефективного інструменту боротьби з гендерними стереотипами та дискримінацією, а також подякувала Фонду ООН у галузі народонаселення UNFPA та Дипломатичній академії України за співпрацю.

Еміне Джапарова

У межах реалізації проєкту МЗС разом з Фондом ООН у галузі народонаселення UNFPA та Дипломатичною академією України запровадять навчальні програми задля посилення ролі жінок в дипломатичній службі.

Проєкт також залучає діючих спортсменок та тих, хто нещодавно завершив спортивну кар'єру, долучитися до публічної дипломатії та опанувати навички та знанням, необхідні для успішного розвитку кар'єри в сфері публічної дипломатії та інших суспільно корисних напрямках діяльності.

Учасниці програми працюватимуть разом із діючими професійними дипломатками над розробкою спільних проєктів у сфері публічної дипломатії, зокрема просування гендерної рівності, подолання дискримінації та сприяння жіночому лідерству.

Програма також включатиме обмін досвідом із колегами із країн ЄС та інших країн світу.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: