fbpx
Сьогодні
18:43 15 Сер 2021

У Чехії відкрили фотовиставку до Дня Незалежності України: фото

У Празі у суботу, 14 серпня, відкрили фотовиставку, яка має назву "Україна – 30 років свободи". Вона присвячена 30-й річниці Незалежності України.

Епіграфом експозиції стали слова Григорія Сковороди "Що є свобода?".

На світлинах зображені найвизначніші події, досягнення України, зокрема, голосування у Верховній Раді за незалежність 1991 року, успіхи футболіста Андрія Шевченка, перемога на "Євробаченні" співачок Руслани та Джамали тощо. Окрім, радісних для України подій, на світлинах також зображені трагічні сторінки історії України, зокрема, російська агресію в Криму та на Донбасі.

Чехія

"Знімки фіксують радість від вимріяної незалежності, здобутки та досягнення України, пам'ятки, події революцій та боротьби проти агресії Росії", – повідомляє посольство України в Чехії.

Виставку урочисто відкрив посол України в Чехії Євген Перебийніс разом із журналістом та письменником Станіславом Асєєвим.

Асеев

Посол України в Чехії Євген Перебийніс зазначив: "Ми хочемо донести європейцям та безпосередньо чехам правду про те, що відбулося у 2014 році: окупація Криму, агресія на Донбасі, про нашу армію. Також ця виставка є унікальною, бо спрямована також на чесько-українські відносини. Наприклад про Вацлава Гавела та Україну, та про українців, які жили і живуть тут у Чехії"

Чехія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: