fbpx
Сьогодні
10:24 15 Сер 2021

Під час сутички на Банковій постраждав журналіст: нападників знайшли

Під час учорашньої акції на вулиці Банковій група чоловіків перешкоджала професійній діяльності одного із представників ЗМІ та побили його. 

Про це поінформували у Нацполіції Києва.

"До Печерського управління поліції з заявою про правопорушення звернувся журналіст. Він повідомив про те, що під час акції в урядовому кварталі невідомі особи нанесли йому тілесні ушкодження. Працівники поліції встановлюють усі обставини інциденту, а також свідків та очевидців події", – розповіли у поліції.

Повідомляється, що відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Згодом Букви опублікували відео, на якому їх постраждалий фотокор Олександр Кужельний та очільник Нацкорпусу Андрій Білецький ведуть бесіду на Арсенальній площі з молодиками, які здійснили напад.

За словами нападників, до них підійшли двоє невідомих молодиків, які сказали, що кореспондент Букв нібито фотографує учасників акції "Зупинимо капітуляцію", а потім "зливає інформацію" людям, які погрожують націоналістам.

"Просто нам так донесли інформацію Це були не наші. А я просто повівся на цю інформацію… Була інформація, що він зливає активістів-націоналістів. Робить фото і потім зливає інформацію… До мене підійшли хлопці вже під кінець акції й сказали, що конкретно ти робиш фотографії й зливаєш їх. (Фото) Саме активістів, які були на акції", – пояснив нападник.

Кужельний нагадав, що спершу показав журналістське посвідчення, а вже після цього його почали бити.

Нападники, яким 18 та 19 років відповідно, перепросили кореспондента Букв.

"Хочу вибачитися за дану ситуацію і свої дії… Нам просто сказали неправдиву інформацію щодо того, що ти робив погані справи по відношенню до наших людей… Тому я щиро вибачаюсь за це. Якщо зможеш вибачити, то вибачиш. Якщо не зможеш вибачити – то є твоє право", – пояснив один з нападників.

Андрій Білецький, який був при розмові, назвав такі перепрошування "не дуже щирими" за "не героїчну поведінку".

Зі слів нападників, вони не є членами "Нацкорпусу" та "Азову".

Нагадаємо, що 7 членів Нацкорпусу взяли під варту: їх підозрюють в рекеті.

На думку лідерів Нацкорпусу, кримінальна справа є політично вмотивованою.

14 серпня представники "Національного корпусу" прийшли мітингувати під Офіс президента, де між мітингувальниками й правоохоронцями відбулися сутички.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: