fbpx
Сьогодні
20:58 15 Сер 2021

На Львівщині створили 3D-тур пам’ятками ЮНЕСКО

English version here

Онлайн-екскурсію «Українські перлини світової спадщини ЮНЕСКО у Львівській області» підготували в регіоні.

3D-тур створили у межах відзначення 30-річчя Незалежності держави, передає пресслужба Львівської ОДА.

«Створення панорамних турів дозволяє показати об'єкти, які вартують уваги, адже нам є що показати і є чим пишатись. Ми працювали над панорамами як ззовні об'єктів, так і всередині. Відвідати ці пам'ятки можна із власного комп'ютера. Можна в деталях побачити усі розписи, кожну балку, відчути вітражне освітлення. Технологія не є надто складною, щоб не можна було поширювати на інші пам'ятки, тому це тільки початок. Сподіваюсь проєкт розшириться і на інші об'єкти, які потребують уваги і пам'яті», – розповів один із виконавців проєкту Юрій Преподобний.

До створеного туру включили кілька пам'яток, серед яких церква Святого Юра у Дрогобичі, церква Пресвятої Трійці у Жовкві, церква Пресвятої Богородиці у селі Матків, церква святого Духа у селі Потелич. Більшість робіт виконали із допомогою дронів, після чого усі зображення обробили у відповідних програмах.

«Однією з ідей було створення панорамного туру, який можна переглянути з будь-якого куточка планети. Історія українського народу налічує багато століть, і збереження наших пам'яток вартує уваги сучасників. Шанування пам'яті наших перлин має згуртувати навколо себе всіх зацікавлених, щоб наша молодь мала змогу їх бачити та насолоджуватись», – зазначила під час презентації заступниця директора департаменту освіти та науки Ольга Котовська.

Віртуальну екскурсію можна відвідати тут.

львів юнеско

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: