fbpx
Сьогодні
21:50 15 Сер 2021

Ліси Черкаської області захищають мінералізованими смугами: навіщо це рішення

Фото: facebook.com/ckoulmg

Черкаські лісівники масово очищають ділянки землі, які межують з лісовими масивами – роблять мінералізовані смуги. Таким чином запобігають пожежам лісів.

Про це повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Ліси Черкаської області

Фото: facebook.com/ckoulmg

"Щоб знизити ризик виникнення загорянь, працівники лісової галузі втілюють комплекси профілактичних заходів, – йдеться в повідомленні. – Одним із ефективних методів боротьби з вогнем є мінералізовані смуги – штучно створений протипожежний бар'єр, шляхом очищення певної ділянки території, що межує з лісовим масивом, від легкозаймистих матеріалів. Як правило, це робиться механізованим способом: проводиться оранка ґрунту на певну ширину трактором з навісним інвентарем. Мінеральний шар ґрунту оголюється, а дерен, трава, хвоя, листя та інші матеріали, що здатні горіти, в процесі цього присипаються землею. Під час загоряння така зорана смуга перешкоджає поширенню низової пожежі на інші ділянки лісу".

Ліси Черкаської області

Фото: facebook.com/ckoulmg

З початку 2021 року держлісгоспами Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства створено 2217 км нових мінералізованих смуг та здійснено догляд за 6935 км вже існуючих.

Загалом прокладено понад 9 тисяч кілометрів мінералізованих смуг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: