fbpx
Сьогодні
09:01 14 Сер 2021

У ТКГ заявили про грубі порушення Росії в переговорах щодо Донбасу

Україна в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу підніме питання грубого порушення Росією домовленостей у рамках ТКГ.

Про це на телеканалі "Україна 24" розповіла членкиня української делегації в ТКГ, учасниця гуманітарної підгрупи Тетяна Іванова, коментуючи відмову Росії від участі у позачерговому засіданні ТКГ через загибель мирного жителя на Донбасі.

"Не думаю, що на цьому тему буде закрито. Україна зробила все, що мала зробити, ініціювала позачергову зустріч ТКГ. Всі члени української делегації, зокрема я, були готові перервати відпустки й з'явитися в будь-який день і час для того, щоб перебувати на засіданні, я це неодноразово казала. У нас є координатор, думаю, що своє слово повинна сказати ОБСЄ для того, щоб це відбулося. Зараз це проблема координатора, яким чином зібрати сторони ТКГ для проведення засідання. Я чекаю на реакцію ОБСЄ, яка є координатором", – сказала вона.

Іванова припустила, що "буде піднято питання, що Росія грубо порушує всі домовленості, які є в ТКГ".

"Це питання зараз актуальне, оскільки Росія намагається довести, що вона не сторона переговорів, і що ми повинні легалізувати тих, хто не є стороною в ТКГ", – зазначила членкиня української делегації.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: