fbpx
Сьогодні
22:52 14 Сер 2021

На Донеччині створили мурал, який має привернути увагу до боротьби з дезінформацією

У Бахмуті на стіні дев'ятиповерхівки з'явився новий мурал з назвою "Поміж літерами" -"ARTIFAKE". Він має привернути увагу людей до боротьби з дезінформацією.

Про це повідомляє Східний варіант з посиланням на Суспільне.

Його створив український художник з Сєвєродонецька Ян Птушко. Митець працював 8 днів. Використав 25 літрів фарби та близько 120 балонів аерозолю. Зайняв малюнок п'ять поверхів на стіні будинку. Про це Суспільному розповів художник Ян Птушко.

Бахмут мурал

Фото: t.me/Bahmut_Digest

У коментарі Суспільному художник Птушко повідомив, що мурал створили за проєктом "ARTIFAKE". Він має привернути увагу людей до боротьби з дезінформацією.

Художник додав, що у центрі муралу зображено слово "TRUE", що з англійської означає "правдивий" та слово "fake", що в перекладі звучить, як "підроблений".

Бахмут мурал

Фото: t.me/Bahmut_Digest

"TRUE – це яскраві фарби. Ми купуємося та нам здається, що це правдива інформація, тобто ми не намагаємося розібратися, ну тобто в корінь питання ми не дивимося, просто купуємося на яскраву картинку та починаємо передавати інформацію друзям-родичам і так поширюємо фейки", – сказав Ян.

За словами менеджерки проєкту ARTIFAKE Олександри Панової, ескіз малюнку Яна переміг у конкурсі, який проводив проєкт ARTIFAKE.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: