fbpx
Сьогодні
10:44 14 Сер 2021

Кличко повідомив, що у Києві з'явиться незабаром пам'ятник Івану Франку

У Києві визначили місце для пам'ятника Івану Яковичу Франку в столиці, його спорудження розпочнеться незабаром.

Відповідну заяву зробив лідер партії "УДАР", мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці у Facebook, висловлюючи співчуття у зв'язку зі смертю онука Франка Роланда Тарасовича.

"Столиця за зверненням Міжнародного фонду Івана Франка визначила місце, де наприкінці серпня буде встановлений камінь і незабаром спорудять скульптурну композицію Каменяру. Композицію, яку зведе Міжнародний фонд Івана Франка, встановимо на перехресті вулиць Липської та Інститутської, на місці демонтованого в рамках декомунізації пам'ятника Мануїльському", – написав Кличко.

Лідер партії "УДАР" також висловив співчуття у зв'язку зі смертю онука Івана Франка – Роланда Тарасовича і подяку за його участь у житті партії.

"Сумно і боляче втрачати найвідданіших патріотів України. Буквально декілька тижнів не дожив Роланд Тарасович Франко до події, про яку так мріяв: встановлення каменю на місці, де згодом зведуть скульптурну композицію великому українцеві Івану Франку. Ми були знайомі з Роландом Тарасовичем особисто. Також під час парламентської кампанії 2012 року він був активним членом "УДАР", завжди підтримував громадські та культурні заходи партії. Завжди радісно спілкувався з молоддю. Був дуже доброю, щирою та мудрою людиною. Світла Вам пам'ять, Роланде Тарасовичу", – підсумував Кличко.

Довідка

У Києві вже є один пам'ятник Івану Франку. Він був встановлений у 1956 році на честь 100-річного ювілею від дня народження письменника.

Бронзовий пам'ятник розташовується на площі Івана Франка в Печерському районі міста Києва, поряд із Національним академічним драматичним театром імені Івана Франка.

Нагадаємо, 11 серпня на 90-му році життя помер онук Івана Франка – Роланд Франко.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: