fbpx
Сьогодні
16:03 14 Сер 2021

Гармаш розповів, про що можуть говорити Меркель і Путін

Фото Reuters

Канцлер Німеччини Ангела Меркель на переговорах у Москві з президентом Росії Володимиром Путіним і в Києві з президентом України Володимиром Зеленським обговорить запуск газопроводу "Північний потік-2" і майбутнє нормандського формату.

Про це на телеканалі "Україна 24" розповів український дипломат Олександр Чалий.

"Меркель – ключовий парламентер між нами і Путіним. Раніше вона планувала бути в вересні в Москві. Я так розумію, що в Москві і Києві будуть два ключових питання: "Північний потік-2" і майбутнє Нормандського формату. І вона летить до Москви для того, щоб зрозуміти можливість межі компромісу, на який може піти Путін щодо "Північного потоку-2", щоб виконати зобов'язання, про які домовилися зі США – на скільки років вони нам дадуть транзит, на яких умовах. По-друге, питання безпеки, тому що стоїть питання, що в разі, якщо Росія буде використовувати "Північний потік-2″ як політичну зброю, якщо буде подальша агресія, то Німеччина припинить функціонування газопроводу", – зазначив дипломат.

За словами Чалого, позиція України зараз "дуже радикальна".

"Меркель прийняла рішення спочатку летіти до Москви, щоб зрозуміти позицію Путіна, і прилетіти в Україну, щоб розповісти про своє бачення тих обіцянок, які вони узгодили між Берліном і Вашингтоном", – пояснив він.

Нагадаємо, канцлерка Німеччини Ангела Меркель планує відвідати Україну 22 серпня.

Згодом стало відомо, що 20 серпня Меркель збирається прилетіти до Москви.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: