fbpx
Сьогодні
22:00 14 Сер 2021

Члени Конгресу США хочуть зустрітися з Зеленським: про що говоритимуть

Фото: ukrinform

Американські конгресмени чекають візиту в Штати президента України Володимира Зеленського, щоб висловити підтримку і вплинути на хід його переговорів з президентом США Джо Байденом.

Про це на телеканалі "Україна 24" розповів керівник окружного відділення Республіканської партії по 45 округу Асамблеї штату Нью-Йорк Борис Пінкус.

"З тих пір, як Байден домовився з Меркель, що він знімає санкції з тих корпорацій, які підтримують "Північний потік-2″, він опинився під колосальним тиском політичної еліти Америки, причому як демократів, так і республіканців. І чим ближче візит Зеленського у Вашингтон, тим більший тиск на нього чиниться", – зазначив Пінкус.

Як запевнив політик, "американська громадськість настільки активна в підтримці України, що ви собі не можете уявити".

"Тому, незважаючи на те, що більшість конгресменів сьогодні у відпустках, багато хто з них готові зустрітися із Зеленським, де б це не було, і висловити підтримку. Це неодмінно позначиться на переговорах Зеленського з Байденом. Особливо буде робитися акцент на економічній і військовій допомозі. Це питання про непорушність кордонів України з поверненням Криму і відновленням Донбасу не підлягає обговоренню. Це звучить скрізь. Знизу доверху, Америка буде дотримуватися цього. Особливо приємно, що хайтек-компанії, Силіконова долина, готові вкласти максимально, щоб зрушити Україну з мертвої точки", – підкреслив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: