fbpx
Сьогодні
22:36 13 Сер 2021

Оновлений аеропорт "Житомир" прийняв перший міжнародний рейс

Оновлений аеропорт «Житомир» 12 серпня прийняв перший міжнародний рейс

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Першим в аеропорту оформили літак загального призначення «Рiper Рa-31-350», який прилетів із США з двома громадянами України на борту. Цей літак візьме участь у авіаційному фестивалі Korolov avia fest, який відбудеться цими вихідними у Житомирі.

Оновлений аеропорт «Житомир» прийняв перший міжнародний рейс

Оновлений аеропорт «Житомир» прийняв перший міжнародний рейс

Житомирська міська рада показала, як перший літак в аеропорту за традицією зустрічали водяною аркою:

Для прийому пасажирських та вантажних рейсів з інших країн в аеропорті «Житомир» 30 червня відкрили цілодобовий міжнародний пункт пропуску для повітряного сполучення.

Аеропорт «Житомир» відкрили у 1939 році, однак після 1990 року він перестав приймати рейси, через що в 2011 році у нього забрали Сертифікат цивільного аеропорту. Відновити сертифікат вдалося у 2015-му, а в 2016-му летовище прийняло перший (технічний) рейс після 25 років простою. У 2020 році аеропорт отримав дозвіл на прийняття міжнародних рейсів.

Як повідомляла "Рубрика", у Житомирі 14-15 серпня проведуть авіаційний фестиваль KOROLОV AVIA FEST. 14 серпня на території Міжнародного аеропорту імені С. П. Корольова на гостей заходу чекатимуть виставка виробів легкої авіації, майстер-класи, виставка авіакосмічної та авіаційної техніки Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді, а також експозиція рідкісних тематичних музейних експонатів Житомирського музею космонавтики імені С.П. Корольова, Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова та Поліського національного університету. Під час фесту можна буде побачити виступ чемпіонів України та світу парашутного клубу DZ BORO, показові виступи приватної авіації і динамічний показ (проліт) літаків Су-27 та Л-39.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: