fbpx
Сьогодні
19:44 13 Сер 2021

За час роботи Українського фонду стартапів профінансували 200 проєктів, – Мінфін

English version here

За час роботи Українського фонду стартапів профінансовано майже 200 проєктів на 5 млн дол.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"За час функціонування Українського фонду стартапів, який підпорядкований Мінфіну, уже отримано понад 3 тис. заявок. За результатами відбору та оцінювання профільних експертів було профінансовано майже 200 стартапів на загальну суму близько 5 мільйонів доларів", – йдеться в повідомленні.

На сьогодні загальна сума інвестицій у стартапи-переможців грантової програми Фонду становить 23 млн дол., а також 21 млн дол. суміжних сервісів.

«Серед переможців Грантової програми Фонду лідирують стартапи з індустрії агротехнологій, AI (Штучного інтелекту) та охорони здоров'я. Окрім того, Фонд заохочує команди стартаперів подавати проекти з розвитку електронного урядування (eGovernment), промисловості, інфраструктури та інших напрямків, які, безумовно, роблять значний вклад в розвиток інноваційної стартап-екосистеми, економіки та держави в цілому», – пояснив заступник міністра фінансів, член наглядової ради Фонду Олександр Кава.

Станом на 1 липня 2021 року наглядова рада Українського фонду стартапів вже затвердила фінансування 130 стартапів за у рамках Pitch Day, а також 65 стартапів в рамках Акселераційної програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: