fbpx
Сьогодні
18:55 13 Сер 2021

Високий рівень смертності при інфікуванні штамом Дельта спостерігається саме серед невакцинованого населення, - головний санлікар

Висока смертність при інфікуванні штамом коронавірусу Дельта спостерігається саме серед невакцинованих осіб.

Про це головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив у інтерв'ю Радіо Свобода.

«Дійсно, людина, яка інфікована штамом Дельта, набагато заразніша і в неї більша кількість вірусних часточок знаходиться у верхніх дихальних шляхах. І в той самий час хвороба дійсно частіше призводить до госпіталізації людини, тобто вона важче протікає у людини, яка інфікована штамом Дельта. Однак щодо летальності різні країни дають різну інформацію», — повідомив Кузін.

Також він зазначив, що найчастіше високі рівні смертності при інфікуванні Дельтою спостерігалися саме серед невакцинованого населення. А у тих країнах, де переважна більшість населення була вакцинована, цифри смертності не відрізнялися від штаму Альфа.

Головний санлікар також підтвердив, що ефективність вакцини у випадку інфікування Дельтою знижується на 10 відсотків.

«Але все рівно захист є. І зараз ті країни, де реєструється спалах Дельти, вони показують, що переважні відсотки смертності, переважні відсотки важкого перебігу (це майже 98−99%), то це серед невакцинованого населення», — зазначив Кузін.

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, штам Дельта поширюється вдвічі швидше, ніж штам Альфа, який спочатку циркулював в Україні. Також є попередні дані, що у нього більш важкий перебіг і після зараження у 2,6 раза зростає необхідність в госпіталізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: