fbpx
Сьогодні
20:55 13 Сер 2021

Україна створюватиме кліматичний фонд за підтримки Світового банку

English version here

Україна та Світовий банк домовилися про співпрацю за проєктами щодо екополітики, зокрема СБ допомагатиме у створенні Українського кліматичного фонду.

Про це повідомляє Міндовкілля за підсумками онлайн-зустрічі з представниками СБ у справах країн Східної Європи.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський пояснив, що Фонд є новою фінансовою інституцією, яка співфінансуватиме програми з декарбонізації і модернізації. 

Серед виконаних Україною завдань щодо екологічної політики у відомстві відзвітували про запуск інвентаризації лісів, продаж 100% ділової деревини через відкриті аукціони та розроблену стратегію управління лісами до 2035 року.

У СБ зауважили, що напрямків співпраці може бути багато. Пріоритетними наразі є такі: кліматичні фінанси, лісове господарство, управління відходами, запобігання промисловому забрудненню та розвиток біорізноманіття.

Так, Україна разом із СБ готуватиме стратегію партнерства, яка складатиметься із коротко- та довгострокових проєктів на наступні 5 років за цими напрямками. Також сторони працюватимуть над розвитком та проведенням інституційної реформи лісового господарства. Крім того, Світовий банк допомагатиме Україні створити Український кліматичний фонд.

Сторони домовилися співпрацювати у підготовці аналітичного звіту про кліматичні цілі і розвиток економіки. Цей документ, кажуть у Міндовкілля, стане ґрунтовним дослідженням ефекту від впровадження кліматоохоронних заходів на економічний розвиток країн. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: